Hozzávalók:
1 kg liszt
50dkg vaj,vagy margarin
5dkg élesztő
4 tojás sárgája +1 egész a lekenéshez
2ek porcukor
1csapott ek só
kb2dl tejföl
Hajtogatások előtt szórhatjuk,vagy kenhetjük ízlés szerint bármivel,csak a fantáziánk szab határt.Én most a felét sajttal szórtam,felét pedig medvehagyma krémmel kentem meg.
*
Elkészítés:
A tojások sárgája és a tejföl kivételével mident jól elmorzsolunk .Ezután a tojássárgákkal és annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk összegyúrjuk az egészet.Pihentetés nélkül kinyújtjuk/ne lisztezzük/,megszórjuk sajttal,vagy megkenjük medvehagyma krémmel.Én most 2 felé vettem a tésztát.A medvehagymásnál csak az 1. hajtogatás előtt kentem meg,mert elég intenzív.A sajtosnál minden hajtogatás előtt megszórtam.Hajtogatjuk a képen látható módon.3x,és pihentetjük a hajtogatások között 20-25 percig.Végül kinyújtjuk bő 1cm vastagra,rácsozzuk,lekenjük tojással,ízlés szerint szórhatjuk sajttal szezámmaggal.Kiszaggatjuk,tepsibe rakjuk,és mehet is az előmelegített sütőbe. 180 fokon 20 percig sütjük.