Hozzávalók:
50 dkg. finomliszt
50 dkg. sok magvas liszt
1 cs. élesztő
1 dl. tej
csipet cukor
50 dkg. margarin
4 dl. tejföl
2 db. tojássárgája
sajt a szóráshoz
1 ek. só
*
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel pici cukorral felfuttatjuk.
A kétfajta lisztet, sót összekeverjük, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk, végül a felfuttatott élesztővel, tojássárgákkal, tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk.
A tálat letakarva, fél óráig kelesztjük, ha letelt az idő, kinyújtjuk, négy oldalról felhajtjuk, újra kelesztjük, még egyszer ugyanígy járunk el, végül kinyújtjuk kb. fél cm. legyen, kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú szaggatóval, tepsibe tesszük, lekenjük a kicsit felvert tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 175°C-on szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept