Hozzávalók:
25 dkg krumplipüré (vagy 25 dkg héjában főtt, kihűlt krumpli)
40 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
2,5 – 3 dkg só (ízlés szerint)
15 dkg tejföl
1 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
15 dkg tehénvaj
1 teáskanál cukor
lekenéshez tojás
*
Elkészítés:
A tejfölbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a cukrot, elkevertem.
A liszteket és a sót összekevertem. Hozzáadtam a hideg vajat, a krumplipürét (vagy a kihűlt, lereszelt krumplit), kézzel összemorzsoltam az egészet.
A tojássárgát elkevertem az élesztős tejfölben, a lisztes keverékhez adtam, összegyúrtam. Letakarva hidegre tettem a tésztát. Kb. 1-2 óra mulva kinyújtottam, hajtogattam (összesen 3x, 20 perces pihentetésekkel, közben visszaraktam a hűtőbe). A 3.-ik hajtogatás után ujnyi vastagra nyujtottam, pengével berácsoztam a tetejét, kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam, lekentem felvert tojással, 200 fokon kb 20-25 perc alatt megsütöttem.