Pogácsa maradék krumplipüréböl

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Pogácsa maradék krumplipüréböl

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg krumplipüré  (vagy 25 dkg héjában főtt, kihűlt krumpli)
40 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
2,5 – 3 dkg só (ízlés szerint)
15 dkg tejföl
1 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
15 dkg tehénvaj
1 teáskanál cukor
lekenéshez tojás

*

Elkészítés:

A tejfölbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a cukrot, elkevertem.
A liszteket és a sót összekevertem. Hozzáadtam a hideg vajat, a krumplipürét (vagy a kihűlt, lereszelt  krumplit), kézzel összemorzsoltam az egészet.
A tojássárgát elkevertem az élesztős tejfölben, a lisztes keverékhez adtam, összegyúrtam. Letakarva hidegre tettem a tésztát. Kb. 1-2 óra mulva kinyújtottam, hajtogattam (összesen 3x, 20 perces pihentetésekkel, közben visszaraktam a hűtőbe).  A 3.-ik hajtogatás után  ujnyi vastagra nyujtottam, pengével berácsoztam a tetejét, kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam, lekentem felvert tojással, 200 fokon kb 20-25 perc alatt megsütöttem.

Pogácsa maradék krumplipüréböl

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pogácsa maradék krumplipüréböl

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!