Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
1-2 kk só
1-2 kk cukor
4-5 dkg élesztő
tojás és sajt a tetejére
*
Elkészítés:
Sütés előtti este állítjuk össze.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, belekeverjük a sót és a cukrot (én cukorból 4-5 kk-nyit teszek bele).A tejfölben elkeverjük az élesztőt és a liszthez öntjük, a tojássárgákat is belekeverjük (én a fehérjét is beleteszem). Jól összedolgozzuk ésegy éjszakán át a hűtőben tartjuk. Elég lágy a tészta, de reggelre megkeményedik nyújthatóvá. Ha nem, akkor még keverünk hozzá kevés lisztet.
Sütés: Enyhén lisztezett táblán jól átgyúrjuk, 1,5-2 cm vastagra elnyújtjuk. Tetejét bevagdossuk, 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük egymástól kissé távol. Tetejét megkenjük tojással, reszeltsajttal megszórjuk. Fél órát pihentetjük, majd forró sütőben aranybarnára sütjük.