Hozzávalók:
3 kg paradicsom
1 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 teáskanál oregánó
1 teásk. bazsalikom
1 teásk.kakukkfű
1 teásk. fehér bors
5 szegfűszeg
-3 evőkanál só
4 evőkanál cukor
1 kis csokor zellerlevél
2 csomag 3: 1 zselésitő
*
Elkészítés:
-meghámozzuk a paradicsomot ,majd puhára főzzük a szegfüszeggel együtt
-szűrőn átpaszirozzuk
-a hagymát apróra vágjuk a fokhagymát lereszeljük és a többi füszerrel a paradicsomhoz adjuk
-újra felfőzzük és újra 20 percig forraljuk kis lángon
-kidobjuk a babérlevelet
-hozzákeverjük a zsellésitöt és még 3 ercig főzzük
-azonnal fertőtlenitett üvegekbe töltjük ,rácsavarjuk a fémfedöt és fejre állitjuk
-pár percr múlva visszaforditjuk és száraz dunsztba rakjuk egy napra