Pizzás-olajbogyós tekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

HHencsy

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Pizzás-olajbogyós tekercs

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott leveles tészta
2 kis konzerv sűrített paradicsom pűré
1 evőkanál szárított oregáno
1evőkanál szárított bazsalikom
2 gerezd foghagyma
15 dkg magozott zöld olajbogyó
15 dkg reszelt sajt
1db kisebb tojás
10 dkg szezámmag

*

Elkészítés:

A paradicsom pürét összekeverjük  a fűszerekkel , és a reszelt vagy áttört foghagymával. Az olajbogyót jó apróra vágjuk.
A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk az olajbogyóval és rászórjuk a reszelt sajtot.
Félbahajtjuk a lapot, 2 cm-es csíkokra vágjuk (ha elég szélesre nyújtottuk a tésztát akkor előbb még két hasábba is vághatjuk). Megycsavarjuk a tésztát .
A tojás kicsit felverjük és megkenjük a sütőpapírra tett tésztát. Megszórjuk szezámmaggal jó alaposan.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük. (légkeveréses 180 fok) 10-15 perc alatt megsül, ha már szél piros kész.

Pizzás-olajbogyós tekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pizzás-olajbogyós tekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!