Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
2 kis konzerv sűrített paradicsom pűré
1 evőkanál szárított oregáno
1evőkanál szárított bazsalikom
2 gerezd foghagyma
15 dkg magozott zöld olajbogyó
15 dkg reszelt sajt
1db kisebb tojás
10 dkg szezámmag
*
Elkészítés:
A paradicsom pürét összekeverjük a fűszerekkel , és a reszelt vagy áttört foghagymával. Az olajbogyót jó apróra vágjuk.
A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk az olajbogyóval és rászórjuk a reszelt sajtot.
Félbahajtjuk a lapot, 2 cm-es csíkokra vágjuk (ha elég szélesre nyújtottuk a tésztát akkor előbb még két hasábba is vághatjuk). Megycsavarjuk a tésztát .
A tojás kicsit felverjük és megkenjük a sütőpapírra tett tésztát. Megszórjuk szezámmaggal jó alaposan.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük. (légkeveréses 180 fok) 10-15 perc alatt megsül, ha már szél piros kész.