Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
1 kk cukor
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek só
2 ek olívaolaj
Töltelékhez:
3 ek sűrített paradicsom (kis konzerv)
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
csipet cukor
1 ek olívaolaj
só
bors
30 dkg sajt (trappista és nálam egy része füstölt)
esetleg szalámi, kolbász is mehet a töltelékbe (én csak a felébe tettem)
*
Elkészítés:
A tésztához a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjuk a cukrot és elkeverjük 1 ek liszttel. Ha felhabosodott, a többi hozzávalóval simára dagasztjuk. 1 órán át letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
Addig az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, fél perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percig főzzük, végül hűlni hagyjuk.
A tésztát két részre vágjuk, és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk sajttal, és esetleg más töltelékkel. Feltekerjük, éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
Minden tekercs tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megsütjük.
sütési hőfok:
220°C
sütési mód:
alul-felül sütés