PIZZÁS CSIGA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
1 kk cukor
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek só
2 ek olívaolaj
Töltelékhez:
3 ek sűrített paradicsom (kis konzerv)
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
csipet cukor
1 ek olívaolaj

bors
30 dkg sajt (trappista és nálam egy része füstölt)
esetleg szalámi, kolbász is mehet a töltelékbe (én csak a felébe tettem)

*

Elkészítés:

A  tésztához a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjuk a  cukrot és elkeverjük 1 ek liszttel. Ha felhabosodott, a többi hozzávalóval simára dagasztjuk.  1 órán át letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
Addig az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, fél perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percig főzzük, végül hűlni hagyjuk.
A tésztát két részre vágjuk, és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk sajttal, és esetleg más töltelékkel. Feltekerjük, éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
Minden tekercs tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megsütjük.
sütési hőfok:
220°C
sütési mód:
alul-felül sütés

PIZZÁS CSIGA