Hozzávalók:
50dkg liszt
1 tojás
140g joghurt
3ek olaj
1,5tk só
1ek cukor
kb 1,8dl víz 2dkg élesztő
1 tojás a kenéshez
15dkg reszelt sajt a szóráshoz
Töltelék: 2 ek
Szükségünk lesz még 3dkg olvasztott vajra.
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros,langyos vízben felfuttatjuk,a liszthez adjuk a többi hozzávalóval,az olaj kivételével.Jól összedolgozzuk,majd az olajat is beledagasztjuk kanalanként.
Fél órát kelesztjük,addig összekeverjük a paradicsompürét a fűszerekkel,és lereszeljük a sajtot.
A megkelt tésztánkat óvatosan meggyúrjuk,és 5-10percig pihentetjük,
majd 5-6mm vastagságú téglalapot nyújtunk.Olvasztott vajjal lekenjük,és egyenletesen felvisszük rá a paradicsomszószt.
A képen látható módon hajtjuk egymásra a tésztát..kb 4cm széles csíkokat vágunk belőle,amit hosszában középen bevágunk,úgy hogy 1-1cm elmaradjon mindkét oldalon.
Az egyik oldal végét alulról dugjuk át a hasítékon,a másikat felülről,így fog csavarodni a tésztánk.
Zsírozott tepsibe tesszük,tojással lekenjük,sajttal megszórjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.