Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval, a rozmaringgal.
Hozzáadjuk a víz-élesztő elegyét valamint az olívaolajat, és alaposan kidolgozzuk.
Duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, és egy nagyobb, pl.
fánk szaggatóval 12 kört szúrunk ki.
( Én 9 kört szúrtam ki, majd a leeső darabokat újra összegyúrtam, és a maradék hármat abból formáztam meg, így semmit sem kellett kidobni.
) A pizzakrémet, ha szükséges utánaízesítjük, majd egy-egy evőkanálnyit a tészták közepére teszünk, erre egy-egy darabka sajt kerül, ezek után csak a fantáziánk szab határt, hogy még mit teszünk bele ( sonkát, gombát, zöldborsót stb.
) Mint a szilvás gombócot, óvatosan becsomagoljuk , és gombócot formázunk belőlük.
Egy nagyon pici étolajjal kikent muffin sütőbe tesszük, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.