Pizza májas, húsos, gombás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

900ml víz, 9 evőkanál Oliva olaj,1,50 dk liszt (fele BL55-ös a másik fele rétesliszt), 1,5 kocka friss élesztő 3 teákanál cukor. 3 teáskanál só.
1 kg csirkemáj, 1 kg darálthús (fele sertés, fele marhahús), 1 kg szeletelt sampinyon gomba. Ketchup, oregánó, majoranna, bors, tej. 3 fej vöröshagyma, 3 db zöldhagymás tömlős sajt, egy teáskanál piros őrőlt paprika, só ízlés szerint, fehér paprika, zöld paprika, nyers uborka, 1 doboz kukorica, 40 dk reszelt trapista sajt.

*

Elkészítés:

A pizzatésztához valókat összeállítom ( élesztőt felfuttatva beleteszem ) Jó összegyúrom én este készítettem és éjszaka hűvös helyen pihent lefedve reggelig.
Reggel elkészítettem a feltéteket, .
1, májjat megmostam és jól lecsepegtettem majorannával megszórtam, fokhagymaporral egy kis oregánóval megkevertem és leöntöttem tejjel, hogy befedje.
2.
.
1 fej hagymát lereszeltem és kevés olajon, egy teáskanál pirospaprikával megszórtam és beletettem a darálthúst.
Kb, 15 percig főztem, kavargattam, hogy ne álljon össze a hús, közben sóztem, borsoztam.
3 A gombafejeket megtisztítottam, (lehúztam a kalapjáról a héjját) és felszeleteltem.
Ez alá is reszeltem egy fej vöröshagymát kevés olajon megpároltam kevergetve, pici vízzel.
A tésztát 3 felé osztottam 3 nagy gáztepsibe, szilikon sütőpapíron kinyújtottam és rátettem a 3 féle feltétet és reszelt sajttal jó bőven megszórtam.
Légkeveréses sütőt előmelegítettem 180 fokra és egyenként kb 20 perc alatt készre sütöttem A májashoz tettem fehér és zöld paprikát paradicsomszeleteket, a húsoshoz a ketchupot, fehérpaprikát paradicsomszeletet és uborka karikákat, a gombáshoz kukoricát és a tömlős sajtot