Hozzávalók:
3 dl langyos víz
1 tk só
1 tk cukor
3 el olívaolaj
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
Feltéthez
30 dkg soproni, zala /de bármilyen más szalámi is lehet/
3-4 ek pizzakrém
4 db paradicsom
2 db szines paprika
20 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A kenyérsütőgépbe teszem a tészta hozzávalóit, a leírás szerinti sorrendben, majd a tészta programon /nálam 8-as/ dagasztatom.
Olívaolajjal kikent kelesztőtálba teszem, és meleg helyen 1 órát kelesztem. A tészta tetejét is bekenem olívaolajjal.
A tepsit szintén olívaolajjal kikenem és a kinyújtott tésztát beleteszem. Tetejét pizzakrémmel kenem meg, majd az apró kockára vágott szalámival megszórom. A szalámi tetejére karikára vágott paradicsomot és paprikát teszek majd, megszórom a reszelt sajttal.
20 percig meleg helyen kelesztem, majd 225 fokos előmelegített sütőben 15 percig készre sütöm. Kechappal tálalom.