Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 bögre langyos tej
5 ek. olaj
2-3 dkg élesztő
2 kk. cukor
*
Elkészítés:
Az élesztőt elkavarom 2 kávés kanál cukorra, 2 evőkanál tejjel, tetejét megszórom kis liszttel és meleg helyen lefedve felfuttatom.
A lisztet egy tálba öntöm, a közepére öntöm a megkelt élesztőt és a tejet. Összegyúrom és miután összeállt még dagasztom 2-3 percig, hogy jó sok levegő kerüljön bele. Majd letakarom és meleg helyen 20 percig kelesztem. Ezután kinyújtom, tepsibe teszem, villával megszurkálom és 15 percig elő sütöm, majd ráteszem a ragut és még további 20 percig sütöm 180C-on.
Ragu: tetszés szerint. Én paradicsomos alapot szoktam rátenni, majd olajbogyó, bacon, gomba, lilahagyma, reszelt sajt, szeletelt paradicsom, tetejére bazsalikomos, oreganos fűszerkeverék.