Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt (+ 1 ek a tepsihez)
1 tojás
2 dl tej
2 ek olívaolaj (+ 1 ek a tepsihez)
1,5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 kt só
paradicsomszósz:
olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 doboz hámozott paradicsom
só, bors ízlés szerint
feltét: ízlé szerint
*
Elkészítés:
tészta:
A tejet langyosra melegítjük.
Az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet.
Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk – a lisztek márkánként eltérőek lehetnek, ezért lehet, hogy kevés liszttel még sűríteni kell a tésztát.
Majd újabb 30 percig langyos helyen pihentetjük.Tupperware kelesztőtálban kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk és rárakjuk a paradicsomszószt.
Ez úgy készül, hogy olajra rádobjuk a fokhagymát, óvatósan megpirítjuk, aztán a hámozott paradicsomot, bazsalikomot (apróra vágva), sót és borsot beletesszük.
20 percig főzzük.
Utána én feltétnek sonkát, tojást, egész olivabogyót, mozzarellát szoktam tenni.
Jusson eszedbe: a kevesebb több.
Sütőpapirra teszem és 250 fokon pizzamódra állítva megsütöm.