Hozzávalók:
150 db pitypangvirág
50 dkg cukor
7 dl víz
1 db citrom
*
Elkészítés:
A pitypangvirágokat akkor kell leszedni, amikor már teljesen kinyíltak.
Ezután a zöld szárrészeket eltávolítjuk.
Egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kifilézett, feldarabolt citromot.
Ezután felforrjuk, majd alacsony hőfokon, hogy szép lassan forrjon a víz, kb.
egy órán át főzzük.
Végül szűrőn átszűrjük, majd a virágokat és a citromot gyengéden kinyomkodjuk.
Ezután a visszamaradt léhez hozzáadjuk a cukrot, majd visszatesszük a tűzre, alacsony hőfokon, hogy szép lassan forrjon, 30-40 percig főzzük.
Az elkészült főzetet, forrón üvegekbe töltjük, majd légmentesen lezárjuk.
Ezután száraz dunsztba tesszük.
Süteményekhez, teába használjuk fel!