Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Először az élesztőt és a mézet keverjük össze.
Alapos keverést igényel, legyen egyöntetű a massza.
Ha ezzel megvagyunk, fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, vizet, sót, olajat és szép simára, csomómentesre keverjük el, gyúrjunk belőle közepes állagú tésztát.
A meg gyúrt tésztából formázzunk gombócokat, melyekből pitaformákat nyújtunk.
Az ideális, ha kb.
fél cm vastagok lesznek.
Az elkészült formákat sütőpapírral bélelt tepsiben takarjuk le és hagyjuk pihenni 20-30 percet.
Ekkor elkezdhetjük a sütőt előmelegíteni 200 fokra.
A pihent tésztákat a sütőbe rakjuk és oldalanként 2-3-4 ( sütő függő ) sütjük, de vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat.
Látni fogjuk, hogy a pita szépen felfújódik , belseje üregessé válik, azaz megkapjuk a szokásos pita formát.
A kész piták egyik csücskét levágjuk és ízlés szerint megtölthetjük hússal, zöldségekkel, öntetekkel.