Hozzávalók:
45 dkg liszt
3O dkg cukor
25 dkg margarin
4 tojás
1 sütőpor
2 kanál tejföl
15 dkg dió
Krém:
7 dl tej
25 dkg margarin
2O dkg cukor
4 cl diólikőr
2 csomag pisztáciás pudingpor
*
Elkészítés:
Az eredeti recept Rátkai Annamáriától van Kijevi krémes névvel. Egy kicsit átdolgoztam:
A 45 dkg lisztet, 15 dkg cukrot, 25 dkg margarint, 4 sárgáját, 1 sütőport és a 2 kanál tejfölt összegyúrjuk és 3 lapot nyújtunk belőle. Közben a 4 fehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A lapokat egyenként papirral bélelt tepsikre rakjuk és megkenjük a felvert fejárje habjával, majd megszórjuk durvára vágott dióval. Megsütjük a 3 lapot.
Krém:
A 7 dl tejben megfőzzük a 2 csomag pudingot. Mig hűl addig habosra keverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a diólikőrt.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel.
Tetejére sütőpapirt tettem , erre pedig nehezéket és igy csücsült a hűtőben egy éjszakán át.


