Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só,
5 evőkanál liszt
1 evőkanál vaníliás pudingpor
1 csapott teáskanál sütőpor,
KRÉM:
2 csomag pisztácia puding
6 dl tej
25 dkg túró
1 kocka ráma
20 dkg porcukor
kevés rumaroma vagy 2 evőkanál rum
3 dcinyi baracklekvár
3 dl felvert Hulala,
olvasztott csoki
*
Elkészítés:
Sütöttem egy hat tojásos piskótát, ahogy tanultuk. 6 kanál cukorral és csipetnyi sóval robotgéppel a 6 egész tojást felvertem, én mindig egyben , nem külön-külön verem a piskótát. Majd lazán hozzákevertem 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vanília pudingport, ez a keményítőt helyettesíti. Jobb a tartása a piskótának, egy csapott teáskanál sütőport is adtam hozzá.
2 csomag pisztácia ízű pudingport megfőztem 6 dl tejben, amikor kihűlt hozzákevertem 25 dkg túrót, 1 rámát 20 dkg porcukorral kihabosítva és egy kevés keményre vert habot.
A piskótát lekentem vékonyan rumaromával higitott baracklekvárral, erre jött a pudingos massza, egy kis időre betettem a hűtőbe, majd egy ujjnyi habbal áthúztam a tetejét és olvasztott csokival lecsorgattam.