Hozzávalók:
4 db M-es tojás
4 ek rizsliszt
4 ek eritrit
Töltelék:
Házi eperlekvár
A tetejére:
porcukor
NEM, nem kell bele sütőpor!
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt – gáz tepsibe – simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük, porcukorral meghintjük, szeleteljük.
TIPP: teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés uáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, h ne repedjen meg!