Hozzávalók:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
csipet só
1 mokkáskanál sütőpor
25 dkg baracklekvár
porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét felverjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojások sárgáját, sót és a sütőporral elkevert lisztet.
A kész piskóta masszát egy gáztepsiben, sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, majd közepes hőfokon megsütjük.
A sütő ajtaját sütés közben tilos kinyitni !
Mikor megsült, deszkára fektetett nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
A konyharuhával együtt feltekerjük, majd ha kihűlt kitekerjük.
Megkenjük baracklekvárral és a konyharuha nélkül feltekerjük.
Kis pihentetés után szeletelhető.
Megszórható porcukorral, de anélkül is finom !