Hozzávalók:
5 db M-es tojás
5 ek eritrit
6 ek mák, ledarálva Kókuszreszelékkel is működik!
Töltelék: házi baracklekvár
Tetejére: nyírfa porcukor
*
Elkészítés:
A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Ne süssük túl!
Hagyjuk kihülni.
Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem.
Megkentem házi – cukor nélkül eltett – baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható.
Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel!