Hozzávalók:
6 db tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg finomliszt
*
Elkészítés:
Sajnos, a sütőm nem egyenletesen süt, így ha nem tudom megfordítani sütés közben a tepsit benne (mivel piskótasütés közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni), akkor az egyik felén megkapja.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet.
A masszát kb. 30*40 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe (gáztepsi) simítjuk, és az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A sütőpapírral együtt kiemeljük a piskótát a tepsiből, és sütőpapírral együtt, még melegen feltekerjük. Majd hagyjuk kihűlni.
Kitekerjük a kihűlt piskótát, lehántjuk róla a sütőpapírt, majd megkenjük a töltelékkkel (nem a sütőpapíros felén), ami lehet baraklekvár, csokipuding, mascarponés krém, gyümis-joghurtos krém stb. Végül feltekerjük.
A piskótatekercset felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.