Hozzávalók:
Hozzávalók:
§ 6 db tojás
§ 6 ek cukor
§ 6 ek liszt
§ ½ cs sütőpor
§ 1 cs vaníliacukor
§ csipetnyi só
töltelék, esetleg bevonat lekvár
*
Elkészítés:
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük.
A sütőtepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük.
2. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük.
Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, a vaníliacukrot, ezzel keményre verjük, majd jöhetnek a tojássárgák. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgatjuk.
3. A tésztamasszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
4. A megsült tésztát azonnal, azaz melegen cukorral vagy liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és határozott mozdulatokkal feltekerjük.
5. Ha a tészta kihűlt, kitekerjük és megkenjük a töltelékkel.
Ezután óvatosan ismét (nem túl szorosan) feltekerjük, a konyharuhába csavarjuk (kivéve, ha bevonat kerül rá) és a töltelékkel lehetőség szerint állni hagyjuk.
6. Tálalás előtt porcukorral megszórva vagy egyéb módon dekorálva, kissé ferdén szeletelve felvágjuk.