Piskótatekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Piskótatekercs

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
§  6  db tojás
§  6 ek cukor
§  6 ek liszt
§  ½ cs sütőpor
§  1 cs vaníliacukor
§  csipetnyi só
töltelék, esetleg bevonat  lekvár

*

Elkészítés:

Elkészítés:
1.    A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük.
A sütőtepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük.
2.    A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük.
Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, a vaníliacukrot, ezzel keményre verjük, majd jöhetnek a tojássárgák. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgatjuk.
3.    A tésztamasszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
4.    A megsült tésztát azonnal, azaz melegen cukorral vagy liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és határozott mozdulatokkal feltekerjük.
5.    Ha a tészta kihűlt, kitekerjük és megkenjük a töltelékkel.
Ezután óvatosan ismét (nem túl szorosan) feltekerjük, a konyharuhába csavarjuk (kivéve, ha bevonat kerül rá) és a töltelékkel lehetőség szerint állni hagyjuk.
6.    Tálalás előtt porcukorral megszórva vagy egyéb módon dekorálva, kissé ferdén szeletelve felvágjuk.

Piskótatekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Piskótatekercs