Hozzávalók:
Hagyományos módon készítem a piskótát.
De ez életem első piskótája lisztből, készítettem már egyszer mandulalisztből, amit feltettem már ide, paleos ételekhez.
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
pici sütőpor
csipet só
házi baracklekvár
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A sárgáját kikeverem habosra a cukorral, majd belekanalazom a lisztet és a sütőport. Majd kikeverem és óvatosan belekeverem a habot. Sütőpapíros nagytepsibe öntöm a masszát, elegyengetem.
Fontos, hogy a legelején bekapcsolom a sütőt 175 fokra.
Előmelegített sütőben sütöm 175 fokon a legalsó rácson knb. 20-25 percig. Kiszedem, gyorsan konyharuhára terítem a sütőpapírt óvatosan lehúzva róla, majd feltekercselem a konyharuhával együtt és hagyom így kihűlni. Majd házi baracklekvárral megtöltöm és szeletelem.