Hozzávalók:
4 db tojás
4 evőkanál xukor (nyírfacukor)
6 púpozott evőkanál őrölt mandula (átszitálva)
1 tk. sütőpor
1/2 tk. vanília
1 csipet só
cukormentes, gluténmentes és tartósítószer nélküli házi lekvár (én cseresznye lekvárt használtam)
*
Elkészítés:
Ezt a receptet a webcukrászdában találtam, én a tésztába 1 ek. mákot kihagytam, főleg paleosoknak, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek ajánlom.
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A tojássárgákat összekeverem a xukorral és a vaníliával, majd hozzáadom az átszitált mandulalisztet, sütőport és jól elkeverem.
Óvatosan beleforgatom a kemény habot.
Egy tepsit sütőpapírral bélelek 30x20cm-es, majd beleöntöm a tésztát.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, ezt már lehet a legelején, a tészta hozzávalóinál megtenni.
Sütöm a legalsó részén a sütőnek kb. 20-25 percig, tűpróba.
Még melegen konyharuhára terítem és leszedem a sütőpapírt róla óvatosan.
Aztán konyharuhával együtt feltekerem és hagyom kihűlni a piskótát.
Megtöltöm házi lekvárral.
Visszatekerem és szeletelem.
Nem kell félni, teljesen olyan íze van, mint a lisztből készült piskótának.
Én most csináltam életemben először piskótatekercset és nagyon finom lett.