Hozzávalók:
6 db tojás
6 púpos ek.porcukor
6ek liszt
1 kk. sütőpor
Házi sárgabarack lekvár
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük habosra a porcukorral majd hozzáadjuk a lisztet és a tütőport, szépen összedolgozzuk és hozzáadjuk a felvert tojás habot is, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe tesszük kb 10 – 15 percre de tűpróba szükséges !
Ha megsült deszkára porítjuk és egy nedves konyharuhával megdörzsöljük a sütőpapírt és szép könnyedén le lehet húzni a piskóta hátoldaláról, a nedves konyharuhával tekerjük fel a piskótát nyomkodjuk meg majd tekerjük vissza ki és kenjük meg lekvárral és szorosan tekerjük fel és rögtön lehet is szeletelni, majd porcukorral szitáljuk meg Isteni finom