Hozzávalók:
Piskóta: 20 dkg
Töltelék: lekvár vagy tetszés szerint ki mit szeretne
*
Elkészítés:
PIskóta:
A liszthez hozzákeverem a sütőport. A tojások fehérjét habbá verem, félreteszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel jól kikeverem. Hozzáadom a lisztes keveréket, majd a tojáshabot. Jól kikeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe (gáztepsibe) simítom, egyenletesen elosztom. Megsütöm.
Mikor megsütl még melegen feltekerem. Feltekeréshez kell egy vizes konyharuha, amit beszórok egy kevés kristálycukorral, és így tekerem fel a piskótát. Mikor kihűlt, kitekerem és megtöltöm a lekvárral, és újból feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Nekem most a Raffaello tortából kimaradt krémmel van megtöltve és tejszínhabbal megkenve a teteje.