Hozzávalók:
3 darab egész tojás
4 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál finom liszt
1/4 csomag sütőpor
zsír,liszt a formánk kikenéséhez
*
Elkészítés:
PISKÓTA-Alaprecept
Az általam készített piskóta igen egyszerű,könnyű,sok süteményem alapja ez.
Az egész tojásokat ,a cukorral együtt egy keverőtálba teszem(Igen,én nem szoktam szétvélasztani a fehérjét,és a sárgáját),és robot gép legmagasabb fokozatán,3 percig keverem.
Ezután hozzászitálom a lisztet,és a sütőport..Ezekkel szépen elkeverem
Végül beleöntöm a kizsírozott,lisztezett formába,és közepes lángon készre sütöm.
Én többször megnézem megsült-e már,és még soha sem esett össze a piskótám ez miatt.
Készíthetjük a piskótánkat több tojásból,ekkor változnak a hozzávalók arányai.Egy valami nem változik:
Mindig annyi percig keverjük a piskótát,ahány tojásból készül.
A képen látható piskóta kakaós.Ilyenkor én egy evőkanál lisztet,egy evőkanál kakaóporral helyettesítek,amit beleszitálok a masszába,hogy a kakaópor egyenletesen elkeverhető legyen.