Piros bogyós gyümölcsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Piros bogyós gyümölcsleves

Piros bogyós gyümölcsleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 zacskó mirelit gyümölcs (de finomabb a kertből szedve): eper, málna, szeder, áfonya…
alma, banán, citrom, körte
1 db zabtejszín
1 kis flavon szörp
szegfűszeg, fahéj

*

Elkészítés:

A megmosott, felszeletelt gyümölcsöket fel tesszük főzni, annyi vízben, hogy ellepje.
Szegfűszeggel és fahájjal ízesítjük. Kb. 15-20 perc múlva már megpuhulnak.
Nem érdemes túl főzni őket, mert elvesztik vitamintartalmukat.
Turmixgépbe belerakom a zabtejszínt, 1 kis flavon szörpöt, és gyümölcslevét.
Turmixolás után visszaöntöm a levesbe és max. 5 percig még összeforralom.
Hidegen tálalva igazi nyári hűsítő!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Piros bogyós gyümölcsleves