Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg túró
3 dkg élesztő
8 dgk olvasztotott vaj
25-20 dkg virsli( füstölt )
1dl tej 2 egpsz tojás + 1 a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
*
Elkészítés:
az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor
a tészta hozzávalóit összekeverjük…a felfuttatott élesztővel
legutoljára hagyuk az olvasztott vajat
szép símára gyúrjuk …langyos helyen kelesztjük duplájára
a virsliket ketté vájuk ..kevés olajon szép pirosra sütjük
ha megkelt a tészta mégegyszer átgyurjuk majd téglalap alakura nyújtjuk kb.1 cm vastagságura
a téglalapothosszában ketté vágjuk majd a két hosszú részt háromszögekre szabjuk
ezekbe beletesszük a virsliket megkenjük a maradék 1 tojással ,megszorjuk sajtal majd még 20-30 percig kelesztjük
Ha kimarad tészta meglehet tölteni lekvárral !!!!!
addig sütjük míg arany sárga nem lesz

