Pirított sertésmáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Pirított sertésmáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj
1 nagyobb fej hagyma
10 dkg zsír
2 mk. bors
2 mk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika
2 tk. liszt

*

Elkészítés:

A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól,  kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta  a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Egy szűrőben lecsepegtetem. A  félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön,  majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt  nagyon felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beleteszem  a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok  hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 2 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntök alá  egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg.  Petrezselymes krumplival tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pirított sertésmáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!