Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
1 nagyobb fej hagyma
10 dkg zsír
2 mk. bors
2 mk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika
2 tk. liszt
só
*
Elkészítés:
A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Egy szűrőben lecsepegtetem. A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beleteszem a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 2 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntök alá egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg. Petrezselymes krumplival tálalom.