Hozzávalók:
60-70 dkg máj
2 fej vöröshagyma
bors
majoránna
1 tk darált kápia paprika vagy paprikakrém
kicsi pirospaprika
tej a máj áztatásához
*
Elkészítés:
A májat kiáztatjuk váltott vízben a benne levő vér miatt. Az összevágott májat annyi tejjel leöntjük, ami elfedi, és kb. 1 órát áztatjuk benne. Majd le lehet öblíteni vízzel, és jól lecsöpögtetni. A hagymát szeleteljük, kicsi olajon, zsíron – ki mint szereti- megdinszteljük. Beletesszük a fűszereket, majd a jó alaposan lecsöpögtetett májat. Ha kell, kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Nem szabad túlfőzni, 5-10 perc elég neki. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. A legfinomabb főtt vagy hagymán tört burgonyával. Savanyúság, kompót illik mellé.Sózni csak tálaláskor szabad! Bár a vadhúsokat bátrabban fűszerezhetjük, azért ne essünk túlzásokba. Mindig kicsit adjunk hozzá a fűszerekből. Kóstolgassuk, és még adjunk hozzá, ha szükséges.
Érdemes kipróbálni a vad májat, mert sokkal finomabb.