Hozzávalók:
20 dkg penne
30 dkg zöldborsó
15 dkg márványsajt
4 dl tejszín
50 dkg csirkemell-filé
1 csokor petrezselyem
1 kk tárkony
Só, bors
2 kk vaj+1 ek olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A pennét al dente-re ( „fogkeményre”, nem teljesen puhára ) főzzük.
Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
A zöldborsót 1 kk vajon megpároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a tárkonyt.
Kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel.
Felforraljuk, besűrítjük.
Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
Egy nagyobb serpenyőben a másik kk vajat az olajjal felforrósítjuk.
A csirkemellet féltenyérnyi, két centiméternyi szeleteket vágunk.
Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Belefektetjük a serpenyőbe, gyorsan megpirítjuk az egyik oldalát.
Mérsékeljük a lángot, megfordítjuk a húsokat.
Vékony szelet sajtokat teszünk a hússzeletekre, mire a hús megsül, a sajt is megolvad egy kicsit.
Ha megsültek, kivesszük, pár percig melegen tarjuk.
Ugyanebbe a serpenyőbe öntjük a tésztát, nagy lángon időnként megkeverve megpirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra a tésztából, erre jön a borsós mártás, végül pár szelet húst ültetünk rá.