Pirított csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Pirított csirkemáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
1 nagyobb fej hagyma
5 dkg zsír
2 kk. bors
2 tk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika
1 tk. liszt

*

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan megtisztogatom, megmosom, feldarabolom,  a szíveket is  ketté vágom, addig áztatom, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben lecsepegtetem. A  félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön,  majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt  nagyon felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beleteszem  a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok  hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntök alá  egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg. Nagyon finom csak puha kenyérrel, savanyúsággal, de lehet hozzá krumplit főzni, vagy esetleg sütni is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pirított csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!