Píritott csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Píritott csirkemáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj, 2 ek kacsazsír, 1 db nagy vöröshagyma, só, majoránna, őrölt bors, 2 tk fűszerpaprika

*

Elkészítés:

Elkészítése: A hagymát félkarikára vágjuk.
A csirkemájat ereitől megtisztítjuk, kettévágjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
Egy edényben zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, közben egy kis sót adunk hozzá, majd megszórjuk pirospaprikával, és kb.
1 dl vízzel felöntjük (nem kell sok víz rá, mert a máj is enged valamennyi levet, és sok idő nem kell főzéséhez).
Beletesszük a májat, borssal megszórjuk majoranával, fűszerpaprikáva, fedővel letakarjuk, és kb.
25 perc alatt puhára főzzük.
Amikor megfőtt, a fedőt levesszük, és zsírjára lesütjük.
Sót csak tálaláskor szórunk rá, mert a sótól megkeményedik a máj!
Jó étvágyat!
Főtt burgonyával tálalom.

Píritott csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Píritott csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!