Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj, 2 ek kacsazsír, 1 db nagy vöröshagyma, só, majoránna, őrölt bors, 2 tk fűszerpaprika
*
Elkészítés:
Elkészítése: A hagymát félkarikára vágjuk.
A csirkemájat ereitől megtisztítjuk, kettévágjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
Egy edényben zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, közben egy kis sót adunk hozzá, majd megszórjuk pirospaprikával, és kb.
1 dl vízzel felöntjük (nem kell sok víz rá, mert a máj is enged valamennyi levet, és sok idő nem kell főzéséhez).
Beletesszük a májat, borssal megszórjuk majoranával, fűszerpaprikáva, fedővel letakarjuk, és kb.
25 perc alatt puhára főzzük.
Amikor megfőtt, a fedőt levesszük, és zsírjára lesütjük.
Sót csak tálaláskor szórunk rá, mert a sótól megkeményedik a máj!
Jó étvágyat!
Főtt burgonyával tálalom.