Pincepörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1 kisebb paradicsom
1/2 erős paprika
1 dl vörösbor

bors
1/2 kk. köménymag
1 körömnyi babérlevél
1/2 kg krumpli

*

Elkészítés:

A hagymát kockára vágom és a zsíron világosra pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hozzáteszem a kockára vágott húst, jól elkeverem, sózom, borsozom, felengedem a vörösborral, kevés vízzel és visszateszem a tűzre. Ekkor adom hozzá a darabolt paradicsomot és a karikára vágott erős paprikát. Fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha a hús, beleteszem a hasábokra vágott krumplit, a köménymagot és a pici babérlevelet is, öntök még hozzá annyi vizet, hogy a krumplit ellepje. Még sózom kicsit, mert a krumpli igényli a sózást és együtt készre főzöm. Puha kenyérrel, salátával, vagy savanyúsággal tálalom.