Pincemester csirkéje

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Pincemester csirkéje

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemell filé
20 dkg rokfort vagy márványsajt
1 cs. szeletelt bacon

szárnyas fűszerkeverék
2-3 fürt szőlő /piros,fehér vegyesen/
2 dl must
2 dl félédes fehér bor
5 dkg vaj
őrölt fehér bors

*

Elkészítés:

Előkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel. A szőlőt leszemezzük,megmossuk.
Elkészítés: Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot. A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük. A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A visszamaradó szaftot  egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzá adjuk a vajat majd beforraljuk. Ízesítjük ha szükséges. A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

Pincemester csirkéje

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pincemester csirkéje

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!