Hozzávalók:
4 db piman (zöldpaprika)
4 szelet sonka
50cc dashi tsuyu (japán izesitőként használt alaplé)
50cc viz
2 tojás
kevés olaj vagy szezámmagolaj
*
Elkészítés:
Sonka és zöldpaprika tojással (Japán recept)
Félbevágjuk a zöldpaprikákat, kimagozzuk, és keresztben felkarikázzuk őket.
A sonkákat egyszer félbe, majd keresztben 1cm-es csikokra vágjuk, a tojást felverjük, de maradjon benne fehér rész.
Az olajon megpiritjuk a paprikákat, majd beledobjuk a sonkát.
Ezután hozzáadjuk a viz és a tsuyu keverékét. Miután felforrt belecsorgatjuk körbe a tojást, és óvatosan néhány pillanat után megkavarjuk. Igy nem lesz nagyon aprólékos az ételünk.
Főtt rizs tetejére szedve, donmono-ként tálaljuk.
A szezámmagolaj pikánssá teszi, és természetesen még gazdagithatjuk más zöldségekkel is.
Jó étvágyat hozzá! 🙂