Piman to hamu no tamagotoji

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Julcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db piman (zöldpaprika)
4 szelet sonka
50cc dashi tsuyu (japán izesitőként használt alaplé)
50cc viz
2 tojás
kevés olaj vagy  szezámmagolaj

*

Elkészítés:

Sonka és zöldpaprika tojással (Japán recept)
Félbevágjuk a zöldpaprikákat, kimagozzuk, és keresztben felkarikázzuk őket.
A sonkákat egyszer félbe, majd keresztben 1cm-es csikokra vágjuk, a tojást felverjük, de maradjon benne fehér rész.
Az olajon megpiritjuk a paprikákat, majd beledobjuk a sonkát.
Ezután hozzáadjuk a viz és a tsuyu keverékét. Miután felforrt belecsorgatjuk körbe a tojást, és óvatosan néhány pillanat után megkavarjuk. Igy nem lesz nagyon aprólékos az ételünk.
Főtt rizs tetejére szedve, donmono-ként tálaljuk.
A szezámmagolaj pikánssá teszi, és természetesen még gazdagithatjuk más zöldségekkel is.
Jó étvágyat hozzá! 🙂

Piman to hamu no tamagotoji