Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor / én3 csomaggal ízesítettem/
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
reszelt citromhéj ( Én 35 dkg ribizlivel megszórtam a tetejét )
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 25 cm-es volt.