Hozzávalók:
30 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 1-1,5 dl gyümölcslé, 1 citrom leve, 16 gr étkezési zselatin, 6 evőkanál víz.
*
Elkészítés:
A cukrot, mézet, 1-1, 5 dl gyümölcslevet és egy kisebb citrom levét jól összefőzzük.
A zselatint feloldjuk 6 evőkanál vízben.
A zselatint fokozatosan adjuk a sziruphoz, közben robotgéppel keverjük, míg jó habos nem lesz.
Egy pár centi magas falú tálkát vagy műanyag dobozt alufóliával kibélelünk, hogy a fényes fele legyen felfelé, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük, beleöntjük a masszát és berakjuk a hűtőbe minimum 3-4 órára, a tetejét nem kell letakarni ( nálam egy éjszakát pihent ).
Ha jól áthűlt keményítő + porcukor keverékre borítjuk, levesszük róla a fóliát, ( nem mindig egyszerű főleg az oldalán, de határozott mozdulatokkal szépen lejön, nem kell tartani tőle, nem szakad el a cukor ).
Ollóval kockára vagdossuk és minden oldalát beleforgatjuk a keményítővel összekevert porcukorba.
Fóliával letakarva vagy zacskóba tároljuk, hogy ne száradjon ki.