Piláf csirkemellből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Piláf csirkemellből

Piláf csirkemellből

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 db csirkemell
2 db sárgarépa
0.5 db zeller
1 db kaliforniai paprika
3 db paradicsom
3 ek paradicsomszósz
2 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 bögre rizs
1 kevés só
1 kevés őrölt bors
1 kevés chilipaprika
1 ek étolaj

*

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézzük, a csontot, a bőrét, enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle.
A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.
A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje.
A rizs fel fogja szívni a lét.
Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés csilipaprikát adhatunk hozzá, ízlés szerint.
Rizs helyett bulgurt, kölest, esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.
Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Piláf csirkemellből