Hozzávalók:
1karalabe
1 sárgarépa
1 piros kaliforniai paprika
Citromhej
1 csípős paprika ( izles szerinti mennyiség,esetleg elhagyható)
Izesites: só,bors, kb 1/2 citrom leve,3-4 ek olívaolaj
Díszítés: apróra vágott petrezselyem
*
Elkészítés:
A karalábét és a sargarepat nagy lyukú reszelővel lereszeljuk.A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk,és a csípős paprikát felkarikazzuk.A citromot megmossuk,majd krumplipucoloval meghamozzuk.A levágott citromhéjat szinten vékony csíkokra vágjuk.Egy nagyobb tálba teve az összevágott zöldségeket átforgatjuk,majd ízesítjük: só,bors,citromle,olívaolaj.Atforgatjuk,hogy a fűszeres íz jól átjárja. Sültek és grillezett húsok melle ,nagyon finom. Természetesen izles szerint bárhogy vághatjuk a zöldségeket,csak vékony legyen.Apróra vágott petrezselyemmel diszitsuk