Hozzávalók:
8-10 db közepes vagy nagy burgonya
1 nagy vagy 2 kisebb patisszon (csillagtök)
4 db paradicsom
fél kg darálthús
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagymapor, töröttpaprika
1 ek sűrített paradicsom
3-4 karika erős zöldpaprika
20 dkg trapista vagy eidami sajt
*
Elkészítés:
A tököket megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A 4 legkisebbet felkockázzuk, a szeleteket lesózzuk és fél órára állni hagyjuk. A burgonyákat megmossuk és feltesszük egy kis sóval, hogy a héjukban főjjenek meg. A paradicsomokat felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk majd finomra vágjuk. 1-2 ek olajon megpirítjuk egy kis sóval. Amikor üvegesre párolódott, meghintjük töröttpaprikával. Rádobjuk az apró kockákra vágott tököt, a zöldpaprika karikákat és felkockázunk 3-4 paradicsomszeletet is, majd azt is hozzáadjuk. Jöhet rá a darálthús, majd fedő alatt közepes lángon összepároljuk úgy, hogy egyelőre sót adunk csak hozzá. A szeletekre vágott tökökről leitatjuk a vizet majd olajon elősütjük őket. Közben borsozzuk mindkét felüket. A húsos raguhoz hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Egy jénait vagy magasfalú tepsit kivajazunk vagy olajozunk, ki melyiket kedveli jobban. A burgonyákat meghámozzuk és a tepsi aljába teszünk egy réteget, erre jön a paradicsom, majd a tökök és a ragu, miután elforrta a levét. Újabb burgonyaréteg, paradicsom, tök, ragu. A tetejére sajtot reszelünk majd meghintjük még oreganoval és bazsalikommal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Amikor a sajt is megpirul a tetején kész is:)