Hozzávalók:
1 kg pulykacomb
só
durva szemű bors
1 kk barna cukor
2 csipet őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja és leve
1 ek almaecet
1 kk reszelt gyömbér
1 dl félédes fehérbor
10 dkg.vaj
*
Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük.
A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk.
A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon.
A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.
A mártást is felhasználva tálaljuk.