Pikáns pulykacomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Pikáns pulykacomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg pulykacomb

durva szemű bors
1 kk barna cukor
2 csipet őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja és leve
1 ek almaecet
1 kk reszelt gyömbér
1 dl félédes fehérbor
10 dkg.vaj

*

Elkészítés:

A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük.
A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk.
A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon.
A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.
A mártást is felhasználva tálaljuk.

Pikáns pulykacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pikáns pulykacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!