Hozzávalók:
2 kg kápia paprika
6 feferóny
fél kg paradicsom vagy 1l paradicsomlé
fél kg hagyma
20 dkg cukor
1 ek só
1 kis pohár étolaj
1 kis pohár ecet
*
Elkészítés:
Paprikát felül a szár résznél körbe vágjuk,magházától megszabadítjuk.Aztán a paprikát hagymát paradicsomot nagyon finomra ledaráljuk.
Hozzá adjuk a cukrot,ecetet,étolajat sót és a feferónyt.Aki nem szereti a pikáns-csípős ízt az kihagyhassa.
1 óra 45 percig lassú tűzön főzzük,majd átpaszírozzuk.Mikor át paszíroztuk még kb.fél órát főzzük,finom kenhető krémet kapjunk.
Én minden évben dupla adagot készítek,nagyon szereti a családunk.
Leginkább a pizza tésztát szoktam ezzel a krémmel lekenni de nagyon finom kolbászhoz,szalonnához is .
.