Pikáns malackaraj.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Pikáns malackaraj.

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 szelet bőr nélküli malackaraj,
2 dl. száraz fehérbor,
5 dkg, vaj,
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
kis kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
kevés szárított kakukkfű, és csilipehely.
1 kanál liszt,
1 kanál tejföl,
kevés olaj, a sütéshez.

*

Elkészítés:

A vékonyra szelt hússzeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.
A húsokat kivesszük, majd a maradék olajhoz kevés vajat teszünk, és a hőmérsékletet visszavesszük.
1 fej hagymát reszelünk a serpenyőbe, hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a paprikát, majd hozzáöntjük a bort, és 1 kanál tejfölt.
A csilipelyhet, és a kakukkfüvet is rászórjuk.
Kis lángon addig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik.
A sült hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással.
Petrezselymes krumplival, krumplipürével, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Pikáns malackaraj.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pikáns malackaraj.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!