Pikáns hús gombával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Pikáns hús gombával

Pikáns hús gombával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1/2 kg lapocka vagy comb
1 db hagyma
1/2 kg friss gomba vagy 1 doboz konzerv gomba
4 gerezd fokhagyma
2 db savanyú uborka
1 teáskanál fűszerkeverék – én grillfűszert hsználtam
4 EK kecsup
só, bors, worcheszter mártás
cseresznyepaprika

*

Elkészítés:

A húst  csikokra szeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel,  picit megcsepegtetjük olajjal és worcheszter mártással, majd 1-2 óráig pinetetjük.
Pici olajon megdinszteljük a húst, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, apróra vágott hagymát és tovább pároljuk. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott uborkát és cseresznyepaprikát, kecsupot. Sóval, borssal izesitjük. Összefúzzuk és készen van.
Adhatunk mellé friss kenyeret, sült krumplit – én most knédlivel tálaltam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pikáns hús gombával