Hozzávalók:
1/2 kg lapocka vagy comb
1 db hagyma
1/2 kg friss gomba vagy 1 doboz konzerv gomba
4 gerezd fokhagyma
2 db savanyú uborka
1 teáskanál fűszerkeverék – én grillfűszert hsználtam
4 EK kecsup
só, bors, worcheszter mártás
cseresznyepaprika
*
Elkészítés:
A húst csikokra szeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, picit megcsepegtetjük olajjal és worcheszter mártással, majd 1-2 óráig pinetetjük.
Pici olajon megdinszteljük a húst, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, apróra vágott hagymát és tovább pároljuk. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott uborkát és cseresznyepaprikát, kecsupot. Sóval, borssal izesitjük. Összefúzzuk és készen van.
Adhatunk mellé friss kenyeret, sült krumplit – én most knédlivel tálaltam.


