Hozzávalók:
1 kg ponty
1kg kárász
4 db lila hagyma /közepes/
8 db. uborka/közepes nagyságu/
2 főtt sárgarépa Ez a NATÚR HALSALÁTÁBA VALÓ!!!
a PIKÁSBA TESZEK MÉG:
2 db olajos paprikát
1/4 tubus ,,Pirosaranyat/-csípőset
*
Elkészítés:
A ,,halsaláta recept,,,A halat a forrásban lévő sós vízben 10-15 percig főzni…Kicsontozni…1 kg halhoz:2 kisfej hagymát apróra váni,4 db.savanyú uborkát és 2 fôtt sárgarépát apró kockára vágni.összekeverni a hallal…..MAJONÉZ elkészítése…a Mixerbe 2 egész tojás ,3 közepes n.savanyú uborkát felszeletelni,,1 1/2 káv.k.só,2 káv.k .cukor,1 káv.k .ecet,2 káv.k mustár…összemixelni és lassan önteni hozzá az olajat mixelés közben..amig el nem éri a kellö sűrűséget..Ráönteni a halas keverékre… rátönteni még 1-2 dcl ecetet!A halsalátát 24 ó hütőbe tenni az ecet megöli az ,,Y,,szálkákat…..