Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 szál kolbász
3 ek Ajvár
1 l tej (mi háziból készítettük,de a tartós is jó)
3 szál újhagyma
25-30 dkg gomba
só, 4 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt füstölt sajt
*
Elkészítés:
Egy lábasba tesszük a megtisztított, és felkockázott burgonyát, majd a megtisztított fokhagymát rányomjuk, felöntjük a tejjel és egy kevés sót teszünk hozzá. Egy deci vizet is adunk hozzá. Fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük, majd fedő nélkül erősen forraljuk egy percig. Ezalatt egy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott újhagymát, – kolbászt és a megtisztított, kockára vágott gombát. Épphogy összepirítjuk. Amikor kész a krumpli, belekeverjük ezt a ragut valamint az ajvárt és a reszelt sajtot. Előmelegített sütöben, 200 fokon, 20 percig sütjük fedővel a tetején.