Hozzávalók:
80 dkg csirkeszárny.
Pác: 1 gerezd
Sütés: 1 evőkanál
*
Elkészítés:
1. A megmosott csirkeszárnyak végét lecsípjük, és ha úgy jobban tetszik, két részre vágjuk.
2. A zúzott fokhagymát összekeverjük a szója- és chiliszósszal, sóval, borssal, mézzel, gyömbérrel, borecettel és cukorral.
3. Az így elkészült páclébe egyenként beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.
4. Ezután a lecsöpögtetett szárnyakat sütőben vagy grillezőben pirosra sütjük, közben többször is megkenegetjük a páclével.
5. Színes rizibizivel, natúr burgonyával és üde tavaszi salátával tálaljuk.
A recept megjelent a Székely Konyha áprilisi lapszámában.
